2023-11-07

Teknik gezi düzenlendi

Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencileri ile Kırklareli İli Vize İlçesi’nde faaliyet gösteren SÜTİŞ çiftliğine ve aynı çevrede bulunan özel bir koyunculuk işletmesine  teknik gezi düzenlemiştir. Öğrencilerimize Doç. Dr. Levent COŞKUNTUNA ve Arş. Gör. Kadir ERTEN eşlik etmiştir. Teknik gezide SÜTİŞ çiftliğinden ziraat mühendisi zooteknist Emircan SÜTÇÜ tarafından işletmede bulunan hayvanlara ilişkin çiftlik yönetimi ve manda ve süt sığırlarının yetiştirme beslenmeleri konusunda bilgi verilmiştir. Ayrıca aynı bölgedeki Halk Elinde Islah Projesi Elit Kıvırcık Sürüsü bulunan özel bir koyun işletmesinde ziraat mühendisi zooteknist Melek SEZGİN tarafından işletmenin yapısı ve yetiştirdiği koyun ırkının yetiştirme koşulları ve beslenme sistemleri anlatılmıştır. Ayrıca Zooteknist Emircan SÜTÇÜ ve Zooteknist Melek SEZGİN öğrencilerimize mezun olduklarında karşılaşacakları sorunlar ve iyi bir zooteknist olma konusunda yapılması gerekenlerin ne olduğu konusunda tecrübelerini aktarmışlardır.