2023-11-28

Teknik gezi düzenlendi

Teknik Gezi Düzenlendi

Zootekni Bölümü öğrencilerine Yemler Bilgisi ve Teknolojisi, Hayvan Sağlığı ve Refahı, Özel Zootekni I dersleri kapsamında 27.11.2023 tarihinde Tekirdağ Birlik Yem Fabrikası ve Malkara İlçe Mezbahasına teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize Dr. Öğr. Üyesi Cemal POLAT ve Arş. Gör. Kadir ERTEN eşlik etmiştir. Teknik gezide Tekirdağ Birlik Yem Fabrikası Müdürü Zooteknist Necati ELİTAŞ ve Malkara İlçe Mezbahası Müdürü Veteriner Hekim Samet TOPÇUOĞLU tarafından öğrencilere teknik bilgiler verilerek işletmeler tanıtılmıştır. Öğrencilere yem fabrikalarında işleyiş, yem makineleri, NİR cihazı ile yem analizi yapımı, yem hammadde ve yem katkı maddelerinin tanıtımı, peletleme işlem basamakları ve mezbaha da ise mezbahaların çalışma sistemi, sağlıklı kesim yöntemleri tanıtılarak karkas ve öğeleri hakkında bilgiler verilmiştir.